Autobrochures-a-o.jouwweb.nl

AMC

Gremlin

De jaren zeventig met de recessie begonnen verder veelbelovend voor AMC, mede door de reputatie van functionele auto's, maar het tij keerde snel. De Gremlin werd gelanceerd. Dat was een van de eerste Amerikaanse kleine wagens. Het model was erg succesvol en overtuigde AMC om nieuwe producten te blijven ontwikkelen.

 

Deze uitvouwfolder is Engelstalig, stamt uit 1971 en omvat 6 pagina's.

 

Pacer

In 1975 introduceerde AMC de Pacer. Even kort als een compacte wagen en even breed als een luxewagen. De bedoeling was om een kleine auto aan te bieden met hetzelfde comfort als een grote. Het brandstofverbruik was echter te hoog en na 2 jaar flopte het model. Omdat de Pacer bijna geen gedeelde onderdelen bevatte was de prijs per gebouwde auto hoog. Dat betekende een enorm verlies voor AMC dat erdoor aan de afgrond kwam te staan. In 1980 werd de productie beëindigd.

 

Deze uitvouwfolder is Nederlandstalig, stamt uit 1976 en omvat 6 pagina's.

 

18i

Renault probeerde door een percentage van 5% marktaandelen te kopen voet aan de grond in de VS te krijgen. Onder andere met de AMC Renault 18i. Dit heeft nooit het succes gebracht dat verwacht werd.

 

Deze brochure is Engelstalig, stamt uit 1981 en omvat 16 pagina's.

 

Eagle

Vanaf 1983 bestond de merknaam AMC uit slechts 1 model; De revolutionaire Eagle. Verder lag de focus van het bedrijf bij Renault en Jeep. De Eagle, die bekend staat als een van de eerste crossover SUVs, was de eerste auto die een permanente 4-wiel aandrijving had. Naar AMC-gewoonte verkocht het model goed gedurende de eerste 2 jaar waarna de verkoop drastisch terug begon te lopen. Waarschijnlijk was het publiek uitgekeken op de vormgeving die AMC al sinds 1970 hanteerden. De Eagle station wagon werd nog tot 1988 gebouwd.

 

Deze brochure is Engelstalig, stamt uit 1980 en omvat 12 pagina's.

 

Deze brochure is Duitstalig, stamt uit 1981 en omvat 8 pagina's.

 

Hornet

De AMC Hornet was een populaire sedan die geproduceerd werd van 1970 tot en met 1977. De auto verving de Rambler American.

 

Deze uitvouwfolder is Engelstalig, stamt uit 1974 en omvat 6 pagina's.

 

Matador

De Matador verving in 1971 de AMC Rebel en werd tot en met 1978 geproduceerd. De Matador nam deel aan het NASCAR stock car racing toernooi met Indy winnaar Mark Donohue en Bobby Allison, en won een aantal races.

 

Deze uitvouwfolder is Engelstalig, stamt uit 1971 en omvat 6 pagina's.

 

Deze uitvouwfolder is Engelstalig, stamt uit 1976 en omvat 6 pagina's.

 

Ambassador

De Ambassador was het topmodel dat geproduceerd werd van 1958 tot en met 1974.

 

Deze uitvouwfolder is Engelstalig, stamt uit 1974 en omvat 6 pagina's.