Autobrochures-a-o.jouwweb.nl

Viper

Aanvankelijk geïntroduceerd als conceptauto op de autoshow van Detroit in 1989, zonder fabricageplannen was de auto zo'n overweldigend succes dat Chrysler serieuze productieplannen ontwikkelde. De conceptauto en de productieauto hadden nogal wat verschillen, maar de V10 motor bleef. Het productiemodel verscheen in 1992 en in 1996 kwam naast de originele cabriolet ook een gesloten coupé versie. De auto was een vrij rauwe en ouderwetse sportwagen; Er was geen airconditioning, elektrische ramen of centrale deurvergrendeling. Zelfs hendels om de deuren vanaf de buitenkant te openen waren niet op de wagen te vinden.

De Viper heeft een voorin geplaatste V10 motor met een inhoud van 488 kubieke inch (ong. 8 liter) die gekoppeld aan een zes-versnellingsbak de achterwielen aandrijft. Het drijft de auto op tot een topsnelheid van 264 km/u. Er wordt geen gebruikgemaakt van turbo's, injectie of andere "moderne" zaken. Dodge hanteert hier de American-way; "There is no substitute for cubic inches". In 1996 werd naast de coupé ook de cabrio aangepast en dit type gaat door het leven als de tweede generatie. Deze Viper werd in Chrysler gespecialiseerde Conner Avenue-fabriek gebouwd.

 

Viper mk 1

 

Deze introductiebrochure is Nederlandstalig, stamt uit 1992 en omvat 24 pagina's. In de brochure staan geen afbeeldingen.

 

Deze brochure is Engelstalig, stamt uit 1992 en omvat 8 pagina's.

 

Deze brochure is Duitstalig, stamt uit 1993 en omvat 8 pagina's.

 

Deze brochure is Duitstalig, stamt uit 1994 en omvat 8 pagina's.

 

Viper mk 2

 

Deze sheet is meertalig, stamt uit 1995 en is dubbelzijdig gedrukt. De sheet komt uit Zwitserland.

 

Deze brochure is Duitstalig, stamt uit 1997 en omvat 20 pagina's.

 

Deze brochure is Franstalig, stamt uit 1999 en omvat 12 pagina's.

 

Deze brochure is Duitstalig, stamt uit 2000 en omvat 8 pagina's.