Autobrochures-a-o.jouwweb.nl
Home » Mijn brochures D » Donkervoort

Donkervoort

Donkervoort is in 1978 opgericht door Joop Donkervoort. Het bedrijf was oorspronkelijk gevestigd in een klein schuurtje in Tienhoven; een aantal jaar later verhuisde Donkervoort naar een grotere locatie in Loosdrecht, waar veel auto's werden gebouwd. In 2000 werd er een compleet nieuwe vestiging gerealiseerd in Lelystad, waar alle auto's tot op heden worden ontwikkeld en gebouwd van het chassis tot aan het kleinste detail van de auto. De moderne (open) Donkervoorts vertonen nog altijd gelijkenissen met het oorspronkelijke voorbeeld: de Lotus Seven, een lichtgewicht monocoque chassis. Unieke eigenschappen zijn de combinatie van de ultralichtgewichtauto met een enorm vermogen en een goede wegligging. Donkervoorts motto 'No Compromise' houdt het rijden zonder elektronische hulpmiddelen, zoals ABS, ESP of stuurbekrachtiging in. In 1996 werd een samenwerkingsovereenkomst getekend met Audi voor de levering van motoren. Voorheen werden Ford-motoren gebruikt. In 2007 introduceerde de fabrikant de eerste gesloten Donkervoort op de Autosalon van Genève; de Donkervoort D8 GT, die vanaf begin 2008 in productie is gegaan. Hiernaast wordt de D8 ook nog steeds geproduceerd voor de liefhebbers van een open Donkervoort.

 

S8A

De S8A was niet alleen een vernieuwde S8, het was in veel opzichten een nieuwe auto. Hij had een breder en lichter chassis met gelijmde aluminium panelen, een nieuwe, onafhankelijke achterwielophanging en een vijfversnellingsbak. Daarnaast was het uiterlijk veranderd met een elegantere neus en opnieuw gestijlde motorkap en deuren.

 

Deze uitvouwfolder is Engelstalig, stamt uit 1989 en omvat 6 pagina's.

 

Deze sheet is Engelstalig, stamt uit 1989 en is dubbelzijdig gedrukt.

 

D8

In 1993 werd een opvolger van de S8AT ontwikkeld, de D8. De auto werd aanvankelijk nog met een Ford motor geleverd maar sinds 1999 dreef een Audi motor de auto aan.

 

Deze folder is Nederlandstalig, stamt uit 1995 en omvat 4 pagina's. Drie dubbelzijdige sheets maakt de folder compleet.

 

Deze folder beschrijft de D8 Sport. De folder is Engelstalig, stamt uit 1997 en omvat 4 pagina's.

 

Deze folder is Engelstalig, stamt uit 2000 en omvat 4 pagina's.

 

Deze brochure is meertalig, stamt uit 2006 en omvat 16 pagina's.

 

D8 GT

 

Deze sheet is Engelstalig, stamt uit 2009 en is enkelzijdig gedrukt.

 

Deze folder is Engelstalig, stamt uit 2010 en omvat 4 pagina's.

 

Deze sheet beschrijft de D8 GT4 Light. De sheet is Engelstalig, stamt uit 2010 en is dubbelzijdig gedrukt.

 

D8 GTO

 

Deze sheet is Nederlandstalig, stamt uit 2011 en is dubbelzijdig gedrukt.

 

Deze brochure is Duitstalig, stamt uit 2016 en omvat 20 pagina's.

 

Deze brochure beschrijft het actiemodel D8 GTO RS. De brochure is Engelstalig, stamt uit 2017 en omvat 66 pagina's.

 

Deze kleine brochure beschrijft het actiemodel D8 GTO-40. De brochure is Engelstalig, stamt uit 2018 en omvat 12 pagina's. De auto was gelimiteerd tot 40 exemplaren.

 

Overigen

 

Deze merchandisefolder is meertalig, stamt uit 2006 en omvat 4 pagina's.

 

Deze kleine portfolio is Engelstalig, stamt uit 2014 en omvat 7 dubbelzijdige sheets.

 

Donkervoort heeft in de loop der jaren niet veel brochuremateriaal uitgegeven. Uiteraard vanwege het kostenaspect maar tevens omdat de auto's zichzelf verkopen. Ter ere van het 25 jarig bestaan van het merk werd in 2003 dit prachtige boek uitgegeven. Hoewel het geen brochure is, vond ik dat ik een uitzondering moest maken en het boek "No Compromise" toch op deze site moest noemen.